Barion Pixel

Bevettem a könytárakat! A „Mentsük meg Glóbit” tematikus ökofoglalkozás Glóbi kalandjai című mesekönyvem alapján készült. Mese és drámajáték segítségével hívja fel a gyerekek figyelmét arra, hogy a Föld bajban van. Ha óvó vagy tanárnéni vagy akkor ez téged különösen érdekelhet!

A fenti kis videó röviden bemutatja a „Mentsük meg Glóbit!” tematikus öko foglalkozást, mely elsősorban az ovisokat és alsó tagozatos iskolásokat szólítja meg. A program EFOP pályázat nyertes, kidolgozója Szerencsi Edina. Kapcsolódik hozzá könyvtárhasználat, információkeresés, szövegfeldolgozás is. A mese és a drámajáték segítségével felhívja a gyermekek figyelmét arra, hogy a föld bajban van, majd egy társasjáték keretében elindulnak a földet megmenteni. Az önfeledt versenyzés közben felelevenednek korábbi ismereteik a természetről, a környezetük megóvásáról. A foglalkozás végén elkészítik Glóbi figuráját is. A program kiemelt célja a természet szeretetére nevelés, fejleszti a gyerekek természettudományos gondolkodását, hozzájárul a felelősségtudat felébresztéséhez, növeli szociális érzékenységüket.

Ha te is szeretnél részt venni a megmentésemben azáltal, hogy a felnövekvő generáció figyelmét Glóbira irányítod, a részletes programot letöltheted ezen a linken! Köszönöm!

0
    0
    Kosár